Vargina spuogai: kaip su jais kovoti?

Ši trumpa atmintinė nepadės jums išsigydyti aknės, nes tai turi daryti gydytojai dermatologai, tačiau perskaitę šį įrašą, sužinosite, kaip namų sąlygomis pagerinti veido odos būklę.

Norint turėti gražesnę ir lygesnę veido odą, visų pirma, reikėtų laikytis tam tikros rutinos. Rytais ir vakarais plauti veidą prausikliu, veidą sausinti ne rankšluosčiu, o vienkartine popierine servetėle. Vertėtų atsisakyti įpročio liesti veidą nešvariomis rankomis ir spaudyti spuogelius. Jeigu šio įpročio niekaip negalite atsikratyti – siūlome išmėginti pleistrus nuo spuogų. Užklijavę pleistrą ant uždegiminės vietos ne tik apsaugosite tą vietą nuo nešvarumų ir uždegimo plitimo, tačiau pleistro pagalba spuogeliai greičiau užgis. Taip pat svarbu dažnai keisti pagalvių užvalkalus, valyti telefono ekraną ir plauti makiažo šepetėlius, nes ten kaupiasi daug įvairių mikrobų, kurie gali iššaukti odos bėrimus.

Norėdami sumažinti nesunkius odos bėrimus, ieškokite priemonių, kuriuose būtų niacinamido, salicilo rūgšties, retinolio, AHA rūgščių.

Veido priežiūros produktuose randamas niacinamidas pasižymi raminančiomis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Niacinamidas taip pat reguliuoja sebumo išsiskyrimą, mažina išsiplėtusias poras. Niacinamido galima rasti veido kremų, serumų sudėtyje.

Retinolis veidui – priemonė, kuri dažnai naudojama norit sumažinti pirmuosius senėjimo požymius. Tačiau retinolis, aktyvindamas negyvų ląstelių pasišalinimą, mažina komedonų susidarymą, todėl puikiai tinka ir spuoguotai odai.

Priemonės su salicilo rūgštimi – pats geriausias būdas namų sąlygomis kovoti su inkštirais. Salicilo rūgštis (BHA) vienintelė rūgštis, kuri tirpi riebaluose, todėl nesunkiai gali prasiskverbti į poras ir ištirpinti ten esančius nešvarumus.

Priemonės su alfa hidroksi rūgštimi (AHA) – šalina negyvas odos ląsteles, skaistina odą ir puikiai tinka spuogelių kamuojamai odai.