Kaip išsirinkti kokybiškas priemones nuo spuogų?

Tikriausiai visi esame nors kartą susidūrę su odos „draugu“ – spuogu, tačiau kai jų yra daugiau nei vienas ir „puošia“ odą kone visada – reikia su tuo atitinkamai kovoti. Priemonės spuogų gydymui gali būti parenkamos labai individualiai, dažnu atveju jos skirstomos pagal spuogų tipą. Reikėtų taip pat atsižvelgti ir į savo odos tipą, kad išvengtumėte galimų sudirgimų ar pernelyg didelio odos išsausėjimo. Neskubėkite pirkti visų įmanomų priemonių, nes taip galite dar labiau pabloginti odos būklę, verčiau perskaitykite žemiau pateiktus patarimus, kurie, galbūt, padės išsirinkti savo odai tinkamiausią produktą nuo spuogų.

Pirmasis žingsnis kovojant su šia odos problema – prausiklis nuo spuogu. Turint odos bėrimų labai svarbu kruopščiai nuvalyti veidą. Rekomenduojama rinktis odos valiklius, kurių sudėtyje yra veiksmingų su spuogais kovojančių ingredientų, tokių kaip benzoilo peroksidas, salicilo rūgštis ar arbatmedžio aliejus. Šie ingredientai veikia antibakteriškai, padeda išvalyti poras ir kontroliuoti riebalų gamybą. Venkite prausiklių, kurių sudėtyje yra aršių ingredientų, pavyzdžiui, alkoholio, kvapiųjų medžiagų ar dirbtinių dažiklių. Jie gali sudirginti odą ir iššaukti bėrimus. Kruopštus odos prausimas –  švaresnės ir sveikesnės odos pagrindas, štai kodėl verta skirti savo laiko šiam odos priežiūros etapui. Neatmeskite galimybės naudoti dvigubą odos valymo metodą, kurio principas yra 2 prausiklių naudojimas. Pirmasis valiklis turėtų būti aliejaus pagrindo, jos puikiai pašalina makiažo ir apsauginio kremo nuo saulės likučius. Antruoju žingsniu naudojant savo įprastą prausiklį odą yra paruošiama galutinai sekantiems etapams.

Tokia priemonė kaip kremas nuo spuogų dažniausiai būna lokali t.y. skirta naudoti tik ant spuogų ar probleminėse zonose. Dažniausiai jose būna didesnė koncentracija aktyviųjų ingredientų kovojančių su uždegimais. Todėl dažnu atveju jie nerekomenduojami tepti ant viso veido, kadangi gali išsausinti odą. Šie kremai taip pat būna praturtinti raminančiais ingredientais, tokiais kaip azijinė centelė, pantenolis ir kt., kad padėtų greičiau atsistatyti pažeistai odai.

Jeigu norite į rutiną įtraukti serumą nuo spuogų – priemonės sudėtyje ieškokite šių ingredientų – salicilo rūgšties, gluosnio žievės ekstrakto, retinolio, AHA grupės rūgščių, niacinamido arbatmedžio ir kt. Renkantis odos priežiūros priemones būtinai skirkite dėmesio jų sudėčiai. Jeigu serumas turi komponentą veikiantį prieš spuogus, tai nereiškia, kad jis tiks jūsų odai. Pažiūrėkite, ar jo sudėtyje nėra komedogeninių medžiagų bei kitų ingredientų, galinčių sukelti nepageidaujamą reakciją jūsų odai.

Dar viena priemonė, kuri gali pagelbėti esant odos bėrimams – kauke nuo spuogu. Turint probleminę odą, kuri dažniausiai yra mišraus ar riebaus tipo, rekomenduojama rinktis valomąsias veido kaukes su moliu, kuris pasižymi giliu odos valymu, taip pat sutraukia poras ir sugeria riebalų perteklių. Bėrimų kamuojamai odai taip pat tinka kaukės su salicilo rūgštimi, kadangi ši rūgštis padeda tvarkytis su užteršta odą, užsikimšusiomis poromis, inkštirais.

Priemonės nuo spuogų neapsiriboja vien tik prausikliu, serumu, kremu ar veido kauke. Korėjiečiai atrado efektyvų būdą, kuris padeda spuogams sparčiau gyti ir neleidžia plisti uždegimui. Jie panaudojo hidrokoloidinius pleistrus spuogams gydyti. Pleistrai nuo spuogų gali padėti jūsų odos problemoms dviem būdais: pirma, jie sukuria sterilią apsaugą, kad vieta, kur susiformavo spuogas, išliktų švari, o taip pat padeda išvengti spuogo spaudinėjimo ir krapštymo. Kita jų nauda – šie pleistrai sugeria skysčių perteklių ir taip sukuria drėgną aplinką, kuri padeda gijimo procesui. Verta pabrėžti, kad nors tokie pleistrai efektyviai padeda kovoti su spuogais, tačiau jie negali susidoroti su tokiais bėrimais kaip uždari ir atviri komedonai (dar kitaip vadinami inkštirais). Šiuos pleistrus galite įsigyti internetu, jų rasite ir mūsų elektroninėje parduotuvėje itin gera kaina.

Nepamirškite, kad, jeigu turite labai stiprių bėrimų, tai net ir kokybiška kosmetika gali nepadėti išspręsti problemų, todėl labai svarbu pasikonsultuoti su dermatologu, kad gautumėte profesionalių patarimų ir pritaikytų gydymo būdų. Taip pat nepamirškite, kad odos būklę gali pagerinti nuosekli odos priežiūra, todėl norėdami atsikratyti spuogų – turite nuolatos rūpintis savo oda!