Kaip prižiūrėti problematišką veido odą?

Daugelis iš mūsų susiduria su tokiomis odos problemomis kaip spuogai, inkštirai, užsikimšusius poros, odos riebumas, pigmentacija ir panašiai. Šie visi odos netobulumai dažnai lemia nemalonius pojūčius, mažina pasitikėjimą savimi kartais dėl šių priežasčių atsiranda nenoras puoštis, išeiti su draugais į miestą. Niekas nenori jaustis blogai ir visi nusipelnėme galimybės pasitikėti savo oda ir gerai jaustis.

Laimei, yra keletas dalykų, kuriuos galite padaryti, kad pagerintumėte savo probleminės odos būklę.

Žalingų įpročių atsikratymas

Šįkart nekalbėsime apie tai, kad turint problematišką odą vertėtų atsisakyti alkoholio, nikotino ir t.t. Iš tiesų, savo kasdieninėje rutinoje žmonės turi įvairiausių įpročių, kurie neretai pablogina veido odos būklę.

  • Vienas jų – veido lietimas nešvariomis rankomis. Pasistenkite dienos eigoje kuo mažiau liesti savo veido odą. Neramstykite veido rankomis.
  • Taip pat labai svarbu telefono ekrano neliesti per arti veido. Tai yra vienas iš nešvariausių daiktų, todėl labai svarbu, kad jis nesiliestų prie veido odos. Beje, telefono ekraną reikėtų reguliariai valyti.
  • Jei jau prakalbome apie „nešvarius daiktus“ tai verta paminėti ir makiažo šepetėlius. Jeigu šepetėliai nėra reguliariai plaunami – juose pradeda kauptis daugybė bakterijų, kurios nusėda ant veido kartu su makiažo priemone ir taip blogina odos būklę.
  • Taip pat vertėtų pamiršti apie veido šluostymą bendru rankšluosčiu. Jeigu neturite atskiro rankšluosčio veidui, kuris yra labai dažnai skalbiamas, tuomet veido sausinimui rinkitės vienkartines popierines servetėles.

Tinkamų priemonių pasirinkimas

Problematiška oda reikalauja ypatingos priežiūros. Taigi priklausomai nuo odos problemų turite atsirinkti sau tinkamas priemones:

  • Jeigu oda kamuojama inkštirų – ieškokite odos priemonių su salicilo rūgštimi. Šiuo metu priemonių su salicilo rūgštimi pasirinkimas yra gana platus. Galite naudoti salicilo rūgšties serumą. Jis puikiai tiks pavienėms odos zonoms. Taip pat galite naudoti veido prausiklį su salicilo rūgštimi.
  • Odą vargina spuogai? Pirminiam uždegimo mažinimui rinkitės hidrokoloidinius pleistrus nuo spuogų. Jie padės užkirsti kelią uždegimo plitimui ir paspartins spuogų gijimą. Taip pat ieškokite priemonių su rūgštimis.
  • Jeigu galvojate apie veido šveitimą, rinkitės tik cheminius ar enziminius šveitiklius. Pamirškite šveitiklius su granulėmis, kurios ne tik kad pažeidžia odą, gali lemti odos mikro įtrūkimus, tačiau taip pat gali paskatinti odos uždegimo plitimą.
  • Skirkite didelį dėmesį veido kremo pasirinkimui. Atidžiai nagrinėkite produkto sudėtį, kadangi problematiška oda linkusi labiau „kimštis“. Ieškokite nekomedogeninio veido kremo, jis turėtų būti lengvas, neriebus, dažniausiai gelinės tekstūros. Problematiškai odai vertėtų rinktis tokius kremus, kurių sudėtyje yra uždegimus raminančių medžiagų, pavyzdžiui azijinės centelės ekstrakto arba alavijo.
  • Būtinai naudokite apsauginį kremą nuo saulės. Tai, kad saulė gali pagerinti odos būklę – mitas! Pavieniais atvejais taip gali būti, tačiau rezultatas yra trumpalaikis, o saulės daroma žala odai yra nepataisoma. Žalingi saulės spinduliai sukelia ne tik odos senėjimą, tačiau kartu padidina tikimybę pigmentinių dėmių atsiradimui. Saugokite savo odą. Šiltuoju metų laiku rinkitės apsauginius kremus, kurių apsauga ne mažesnė nei 50 SPF! Atminkite – žiemą taip pat būtina naudoti apsaugines priemones nuo saulės.