Kaip teisingai naudoti veido serumus?

Jeigu dar visai neseniai atrodė, kad serumas yra prabangos prekė, tai galime nuraminti. Šiuo metu yra išties platus pasirinkimas puikių priemonių už gerą kainą. Beliko tiks svarbiausias žingsnis – atsirinkti tinkamas prekes ir žinoti, kaip taisyklingai jas naudoti.

Kaip dažnai ir kada naudoti serumus?

Serumų naudojimo dažnumas priklauso nuo jų veikliųjų medžiagų ir paskirties. Pavyzdžiui, retinolio serumus pradedantiesiems patariama naudoti kas kelias dienas, vėliau, pripratinus odą prie veikliosios medžiagos, galima naudoti dažniau (pavyzdžiui, kas antrą dieną).

Taip pat labai svarbu žinoti, kuriuo paros metu (ryte ar vakare) reikia tepti tam tikrus serumus.

Veido serumus, kurių sudėtyje yra antioksidantų, pavyzdžiui, vitamino C, žaliosios arbatos ar niacinamido, reikėtų tepti ryte, kad jie padėtų apsaugoti odą visą dieną, o produktus, kurių sudėtyje yra retinolio arba šveičiamųjų rūgščių (pavyzdžiui, glikolio, pieno ar salicilo), geriausia naudoti vakare, nes dėl jų oda gali tapti jautresnė saulei. Drėkinamuosius veido serumus galima naudoti ir ryte, ir vakare.

Veido serumų eiliškumas odos priežiūros rutinoje

Jei tik pradedate į savo odos priežiūros rutiną įtraukti veido serumus, iš pradžių tai gali būti šiek tiek painu. Tačiau štai keletas paprastų žingsnių, kurių laikydamiesi galėsite mėgautis savo svajonių oda:

1) Išbandydami bet kokį naują produktą odai, visada pirmiausia atlikite bandymą. Kiekvieno žmogaus oda yra skirtinga, todėl turite įsitikinti, kad jūsų odai neįvyks alerginė reakcija. Galite naudoti vidinę riešo pusę arba vidinę alkūnės pusę. Nuvalykite tą vietą, užtepkite nedidelį produkto kiekį ir palaukite 24 valandas, kad pamatytumėte, kaip jūsų oda reaguoja į produktą. Jei toje vietoje atsirastų paraudimas, niežulys ar deginimas, turėtumėte nedelsiant nuplauti tą vietą ir vengti naudoti produktą veido odai.

2) Nuvalykite odą. Prieš naudodami bet kokį serumą, visada būtinai nuvalykite odą veido prausikliu! Vėliau švelniai nusausinkite odą vienkartine servetėle.

3) Naudokite toniką. Tinkamai paruoškite odą prieš kitą rutinoje esantį žingsnį. Tonikas padės atstatyti tinkamą odos pH, padės odai geriau įsisavinti sekantį odos priežiūros produktą!

4) Tepkite serumą! Nedidelį kiekį serumo užlašinkite ant pirštų galiukų arba delno ir švelniai įmasažuokite į veido ir kaklo odą.

5) Po serumo tepkite kremą. Nors daugelis žmonių mano, kad jiems nereikia drėkinamojo kremo, nes jie naudoja serumus, tačiau tai nėra tiesa. Kremai yra „sunkesni“ ir tirštesni, jų molekulinė masė yra didesnė, todėl jie padės išsaugoti drėgmę ir veikliąsias medžiagas odoje, taip pat jie sukuria apsauginį odos barjerą.

6) Atliekant rytinę odos priežiūros rutiną, būtinai naudokite apsauginį kremą nuo saulės!

 Dažnai pasitaikančios klaidos, kurių reikia vengti!

Labai dažnai pasitaiko, kad netaisyklingas priemonių naudojimas pablogina odos būklę, todėl prieš naudojant priemones svarbu įsigilinti į jų naudojimo instrukciją. Pirmiausia, visada reikėtų atkreipti dėmesį į gamintojo rekomendacijas, pateiktas ant pakuotės ar prekės aprašyme.

Kalbant apie serumų naudojimą, labai svarbu juos teisingai aplikuoti ant odos. Niekada su pipete nielieskite savo veido odos! Jeigu turite šį įprotį, kuo greičiau jo atsikratykite, kadangi pipetė liesdama odą gali pasigauti ant odos esančius mikrobus ar uždegimus ir visu tuo užteršti jūsų produktą. Dėl šios priežasties produkto galiojimo laikas tampa trumpesnis, jo veiksmingumas mažėja, o neretais atvejais gali paskatinti įvairias odos problemas.

Serumą reikėtų lašinti ant pirštų galiukų ar delno ir švelniai įmasažuoti į kaklo ir veido odą. Atminkite, kad tepant priemonę nereikia to daryti aršiai, netrinkite stipriai, netempkite odos, kadangi tai gali paskatinti raukšlių atsiradimą bei sudirgintį odą, ypač jautriose vietose, pavyzdžiui, aplink akis.

Dar viena neretai pasiteikanti klaida – serumai su hialurono rūgštimi yra tepami ant sausos odos. Nedarykite to! Visus serumus su hialurono rūgštimi būtina tepti ant drėgnos odos, kitaip – jūsų oda gali dar labiau išsausėti, nes priemonė su hialuronu pradės traukti drėgmę iš jūsų odos.

Štai ir viskas! Dabar liko tik išsirinkti tinkamas priemones savo odai.😊