Paakių kremai – kaip išsirinkti?

Neretai yra teigiama, kad paakių kremo nereikia ir kad tai viso labo yra „marketinginis triukas“. Tai nėra tiesa, tačiau retais atvejais iš tiesių paakių odai galima naudoti įprastą veido kremą. Visgi jeigu jau perkopėte į trečią dešimtį arba jūsų akys ir paakių oda ypač jautri, verčiau neekspermentuokite ir rinkitės kremą, specialiai pritaikyta paakiams. Renkantis kremą labai svarbu žinoti, kokią problemą norite spręsti.

  • Jei norite atsikratyti smulkių raukšlelių paakių zonoje, rinkitės tokį paakių kremą, kurio sudėtyje yra retinolio arba peptidų, o taip pat hialurono rūgšties. Retinolis – ingredientas, kuris padeda kovoti su odos senėjimu. Retinolis padeda padidinti kolageno gamybą ir ląstelių apykaitą. Visgi šis ingredientas turi ir neigiamą savybę – jis gali sudirginti odą, todėl reikėtų odą pratinti prie šios medžiagos ir naudoti atsargiai. Peptidai taip pat padeda odai gaminti kolageną. O visiems gerai žinoma hialurono rūgštis drėkina odą, todėl padės užpildyti smulkias raukšles.
  • Jeigu kovojate su patamsėjusiais ratilais aplink akis, geriausia rinktis paakių kremą, kuriame yra vitamino C, niacinamido, saldymedžio. Vitaminas C yra antioksidantas, todėl priemonės su vitaminu C padės apsaugoti odos ląsteles nuo laisvųjų radikalų, atsirandančių dėl žalingų UV spindulių poveikio. Paakių priemonėse esantis vitaminas C stabdo melanino gamybą, šviesindamas pigmentaciją ir kitus odos patamsėjimus. Tamsūs paakių ratilai ilgainiui pašviesės, o jūsų žvilgsnis taps gaivesnis ir labiau švytintis. Niacinamidas taip pat mažina hiperpigmentaciją ir skatina odos keramidų gamybą (padeda apsaugoti odos barjerinę funkciją). Paakių kremuose šis ingredientas padės kovoti su netolygiu odos atspalviu. Ieškantiems augalinės kilmės ingredientų, siūlome išmėginti priemones su saldymedžiu arba saldymedžio šaknimi. Tai puiki medžiaga, padedanti šviesinti odą, o dėl sudėtyje esančio glabridino junginio, paakių priemonės su saldymedžiu padės apsaugoti odą nuo UV spindulių daromos žalos.
  • Nusibodo ryte atsikelti su paburkusiais paakiais ir paakių maišeliais? Norėdami to atsikratyti, rinkitės paakių kremus, kurių sudėtyje yra kofeino. Kofeinas yra diuretikas, kuris didina vandens išsiskyrimą iš organizmo. Taigi, paakių priemonės, papildytos kofeinu, padės sumažinti paburkimus paakių zonoje. Kofeinas taip pat veikia kaip antioksidantas. Jis padeda apsaugoti odą nuo aplinkos veiksnių bei UV spindulių.​​​​​​​​
  • Jeigu jūsų paakių odos nevargina jokios ypatingos problemos ir norite tiesiog prevenciškai rūpintis savo jautria paakių oda, rinkitės lengvesnes paakių priemones, kuriose ieškokite tokių ingredientų kaip hialurono rūgšties, kolageno, peptidų, sraigių mucino, azijinės centelės ekstrakto. Visi šie ingredientai padės rūpintis paakių oda, apsaugos jūsų paakius nuo ankstyvų raukšlių atsiradimo, sulėtins senėjimo procesus.