Veido odos priežiūros žingsniai: ryto ir vakaro rutina

„Atrodo, viską darau kaip reikia, tačiau mano oda vis tiek neatrodo gerai“, – tokių ir panašių replikų dažnai girdime iš žmonių. O tada pasirodo, kad riebią odą turintys žmonės nenaudoja drėkinančio kremo, praleidžia odos tonizavimo žingsnį, o vasarą pliaže lepinasi saulės spinduliais neužsitepę apsauginio kremo nuo saulės... Pateikiame veido odos priežiūros žingsnius, kurie padės pasiekti geresnių rezultatų ir džiaugtis gražia oda!

Ryto rutina:

1 žingsnis: odos valymas 

Daugelis žmonių mano, kad ryte nereikia plauti veido prausikliu, nes jie tai padarė vakare. Tiesa ta, kad miegant veido oda liečiasi į pagalvės užvalkalą, kuriame kaupiasi bakterijos, dulkės ir kiti nešvarumai, todėl ryte vertėtų nuplauti prausikliu nuo odos per naktį susikaupusius nešvarumus. Kartais galima daryti išimtis. Jeigu jūsų oda išsausėjusi ir atsikėlus rodosi, kad odą užtektų nuplauti tik vandeniu, tuomet taip ir darykite. Odos valymą prausikliu palikite vakarui!

2 žingsnis: odos tonizavimas

Kurį laiką į tonikus buvo žiūrima skeptiškai ir visai ne veltui. Daugelio tonikų sudėtyje buvo pilna alkoholio, kuris labai džiovina ir dirgina odą. Dabar, kai pasirinkimas platus ir yra daug puikių veido tonikų, jie ir vėl atranda vietą daugelio žmonių odos priežiūros rutinoje. Išties odos tonizavimas labai svarbu, tonikas padeda atstatyti reikiamą odos pH, todėl oda gali geriau įsisavinti vėliau naudojamus produktus, veikliąsias medžiagas.

3 žingsnis: odos puoselėjimas

Šiam žingsniui galima rinktis produktus pagal savo odos poreikius. Tai gali būti įvairiausi serumai ar esencijos. Atminkite, kad priemonės tepamos nuo skysčiausios iki klampiausios. Ryto rutinai puikiai tiks drėkinamieji serumai ar esencijos. Taip pat rekomenduojame naudoti priemones, kurių sudėtyje yra antioksidantų, pavyzdžiui, vitamino C, niacinamido, žaliosios arbatos ekstrakto.

4 žingsnis: paakių kremas

Kartais paakiams galima naudoti tą patį kremą kaip ir veidui. Tai priklauso, nuo poreikių ir jūsų naudojamo kremo veidui. Labai svarbu, kad sudėtyje nebūtų akis dirginančių medžiagų. Paakių kremai yra specialiai sukurti ir pritaikyti itin jautriai paakių odai, todėl juos naudoti yra saugiau nei įprastą veido kremą.

5 žingsnis: veido kremas

Veido odos drėkinimas yra labai svarbus norint išlaikyti sveiką odą ir padeda kovoti su pirmaisiais senėjimo požymiais. Neretai kremai, skirti problematiškai odai, padeda sureguliuoti odos riebalų ir drėgmės balansą, o taip pat nuramina uždegimines vietas. Veido kremas taip pat „užrakina drėgmę“ ir suformuoja apsauginį odos barjerą, todėl nepraleiskite šio odos puoselėjimo žingsnio!

6 žingsnis: apsauga nuo saulės

Apsauginis kremas nuo saulės būtinas ištisus metus, net ir žiemą ar debesuotomis dienomis. Jis apsaugo odą nuo žalingų UV spindulių, kurie gali pažeisti ląsteles ir sukelti spartesnį odos senėjimą, pigmentaciją. Taip pat SPF yra labai svarbus norint išvengti odos vėžio. Apsauginį kremą nuo saulės tepkite likus 15–30 min. iki išėjimo į lauką, vėliau pakartotinai tepkite kas 2 valandas.

Vakaro rutina:

1 žingsnis: Makiažo ir SPF valymas

Šio žingsnio negalima praleisti, kitaip galite sulaukti įvairių nemalonumų, pavyzdžiui, gali užsikimšti poros, padaugėti inkštirų ir kitų bėrimų. Makiažą bei apsauginio kremo likučius galite paprastai ir greitai pašalinti su hidrofiliniu aliejumi arba valomuoju veido balzamu. Šias priemonės tepkite ant sausos veido odos ir švelniai masažuokite odą, vėliau nuplaukite vandeniu.

2 žingsnis: odos valymas 

Kadangi aliejinis odos prausiklis nepalieka iki galo švarios odos, tai antrajam odos valymo žingsniui rinkitės savo įprastai naudojamą odos prausiklį.

3 žingsnis: odos tonizavimas

Nepamirškite veido toniką naudoti ne tik ryte, bet ir vakare!

4 žingsnis: odos puoselėjimas

Kaip ir buvo minėta, šiam žingsniui produktus rinkitės pagal savo odos poreikius. Vakaro rutinai puikiai tiks priemonės su rūgštimis, retinoliu. Nepamirškite, kad drėkinamuosius serumus galima naudoti du kartus dienoje.

5 žingsnis: paakių kremas

6 žingsnis: veido kremas

Vakare galite rinktis sunkesnius, įvairius maitinamuosius kremus.