Makiažo valikliai įvairiems odos tipams: kokį išsirinkti?

Nors daugeliui makiažo valymas gali atrodyti nemalonus ir varginantis procesas, tačiau tai labai svarbus rutinos žingsnis, lemiantis mūsų odos būklę. Kruopščiai pašalinti makiažą nuo veido reikia dėl kelių priežasčių. Visų pirma, kaip jau minėjome, tai lemia odos sveiktą ir jos būklę, kadangi dėl nenuvalyto makiažo gali pradėti kimštis poros, atsirasti bėrimų ar kitokių nemalonių procesų. Makiažo nuvalymas leidžia odai atsinaujinti, o tai padeda išlaikyti sveiką odos būklę. Akių būklė – dar viena priežastis, kodėl verta naudoti makiažą pašalinančias priemones, kadangi nenuvalius akių makiažo ir palikus jį nakčiai gali atsirasti akių sudirgimas, infekcijos ir net pažeisti jautrią odą aplink akis. Toliau panagrinėsime, kokie makiažo valikliai tinka skirtingiems odos tipams ir poreikiams.

Renkantis makiažo valymo priemones svarbu atsižvelgti į savo odos tipą ir konkrečius jos poreikius. Pateikiame keletą makiažo valiklių rekomendacijų skirtingiems odos tipams / būklėms:

  • Sausa oda: jeigu turite sausą odos tipą, ieškokite švelnių ir drėkinančių makiažo valiklių, kad išvengtumėte dar didesnio odos išsausėjimo. Aliejaus arba balzamo pagrindo valikliai gali būti naudingi, nes jie padeda ištirpinti makiažą neišsausindami odos.
  • Riebi oda: šiam odos tipui idealiai tinka dvigubo odos valymo metodas, kuomet pirmu žingsniu aliejaus pagrindo prausikliu pašalinami makiažo likučiai bei kiti nešvarumai, o antru žingsniu naudojamas vandens pagrindo prausiklis. Šio metodo teikiama nauda pasimato akimirksniu, kadangi odą yra labai gerai išvaloma, todėl pastebimai sumažėja nesunkių odos bėrimų. Riebiai odai skirtas micelinis vanduo taip pat gali padėti pašalinti makiažą ir reguliuoti sebumo išskyrimą.
  • Mišri oda: jei turite mišrią odą, kurios vienos sritys yra riebios, o kitos – sausos, apsvarstykite galimybę naudoti švelnų valiklį, tinkantį visiems odos tipams. Valomieji aliejai arba balzamai gali veiksmingai pašalinti makiažą nuo riebių sričių, o sausesnėms sritims papildomai suteikti drėkinimo. Mišri oda dažnai kamuojama inkštirų, todėl skirkite daugiau dėmesio efektyviam makiažo pašalinimui būtent probleminėse vietose – kakta, nosis, smakras.
  • Jautri oda: jeigu susiduriate su odos jautrumu, rinkitės specialiai jautriai odai skirtus makiažo valiklius. Makiažo valiklis jautriai odai paprastai būna be kvapiklių, eterinių aliejų ir kitų aršių medžiagų. Micelinis vanduo arba švelnūs valomieji balzamai / aliejai, kuriuose nėra aštrių cheminių medžiagų ir dirgiklių, gali veiksmingai pašalinti makiažą., nedirgindami odos.
  • Probleminė oda: makiazo valymas turint į spuogus linkusią odą – bene svarbiausias žingsnis odos priežiūros rutinoje. Korėjiečiai pasižymi kokybiška kosmetika, todėl galite rinktis jų prekių ženklų aliejinius prausiklius, kurie efektyviai pašalina visas makiažo ir kitų nešvarumų sankaupas ant odos. Rekomenduojame po aliejinio prausiklio naudoti savo įprastą vandens pagrindo prausiklį, kuris turint bėrimų dažniausiai pasižymi antibakteriniu poveikiu, o taip pat suteikia odai gaivumo pojūtį.

Kalbant apie akių makiažo pašalinimą, daugelis veido odos valiklių tinka ir akių makiažo valymui, todėl neskubėkite pirkti krūva atskirų priemonių. Akių makiažo valiklis pasižymi švelnia formule, kuri gerai tirpina makiažą, dažnu atveju ir vandeniui atsparų makiažą, tačiau nedirgina jautrios akių odos ir pačių akių. Todėl jeigu akims naudosite veido makiažo pašalinimui skirtą priemonę, darykite tai atsargiai – pradžiai aplikuodami nedidelį kiekį priemones. Jeigu pajusite dirginimą, ašarojimą ir pan. akimirksniu pašalinkite priemonę dideliu kiekių drungno vandens ir nebenaudokite šios priemonės akių makiažui valyti.

Trumpai grįžtant prie aliejinių prausiklių ir aliejaus pagrindo valomųjų balzamų, verta pabrėžti, kad juos reikėtų aplikuoti tik ant sausos veido odos būtinai sausomis rankomis. Toks būdas veiksmingiausiai pašalina dekoratyvinę kosmetiką ir apsauginio kremo nuo saulės likučius. Taip pat svarbu akcentuoti, kad makiažo valymui turėtumėte skirti nuo 30 iki 60 sekundžių. Šį laiko tarpą reikėtų švelniais sukamaisiais judesiais masažuoti odą ir stengtis kuo geriau prieiti visas odos vietas, kad būtų visiškai pašalinta dekoratyvinę kosmetiką. Kokybiškus aliejinius prausiklius galite įsigyti internetu – čia rasite didelį asortimentą ir priemones gera kaina!