Korėjietiškas tonikas veidui: kam jis skirtas ir kaip naudoti?

Veido tonikai – tai odos priežiūros priemonės, atstatančios tinkamą odos pH ir galinčios pagerinti bendrą odos būklę. Būtent korėjietiškų prekių ženklų tonikai dažniausiai pasižymi labai gera sudėtimi, dažnu atveju neturi alkoholio sudėtyje, kuris, kaip yra žinoma, neigiamai veikia odą ją džiovindamas ir dirgindamas. Taigi, jeigu dar nežinote, kokia yra veido tonikų teikiama nauda, skaitykite toliau ir sužinosite, kam jie skirti ir kaip tinkamai juos naudoti.

Štai kelios priežastys, galinčios paskatinti į savo odos priežiūros rutiną įtraukti veido toniką:

  • pH lygio atstatymas: žmogaus odos natūralus pH (4.8–6) gali sutrikti dėl įvairių veiksnių, įskaitant ir veido prausiklis ar kt. priemones. Būtent veido tonikas padeda atkurti ir palaikyti optimalų odos pH lygį, kuris paprastai yra šiek tiek rūgštinis. Kuomet odos pH lygis yra subalansuotas, tai gali padėti palaikyti sveikesnį odos barjerą ir sumažinti tokias problemas kaip sausumas, jautrumas ar netgi bėrimai.
  • Odos drėkinimas: kai kurie korejietiski veido tonikai savo sudėtyje turi drėkinamųjų ingredientų, pavyzdžiui, glicerino, hialurono rūgšties ar kitų augalinių ekstraktų. Šie ingredientai padeda prisotinti odą drėgme, o jeigu jūsų oda itin išsausėjusi galite tepti net kelis toniko sluoksnius!
  • Porų sutraukimas: tam tikri tonikai gali padėti tvarkytis su išsiplėtusiomis veido poromis. Jie taip pat ilgainiui gali padėti sulyginti odos tekstūrą bei suteikti odai skaistumo.
  • Odos paruošimas sekantiems žingsniams: tonikai gali padėti paruošti odą geriau įsisavinti vėlesnes odos priežiūros priemones. Lengvai drėkindami ir subalansuodami odos pH lygį, tonikai gali padidinti serumų, veido kremų ar kitų priemonių veiksmingumą.
  • Gaivina ir ramina: korėjiečiai pasižymi kokybiška kosmetika, todėl daugelis jų tonikų yra praturtinti raminančiais ingredientais, todėl veiksmingai nuramina jautrią ir sudirgusią odą. Daugelio tonikų sudėtyje yra įvairių augalinių ekstraktų, kurie maloniai atgaivina odą, o vasaros metu tonikus galima laikyti vėsiai, tai padės akimirksniu atgaivinti savo odą!
Tikriausiai jau užtektinai buvo nurodyta argumentų, kodėl verta naudoti toniką, todėl pateikiame rekomendacijas, kaip reikėtų taisyklingai juos naudoti. Visų pirma, reikėtų įsigilinti į toniko sudedamąsias medžiagas, tuomet bus paprasčiau suprasti, kaip jį naudoti. Jeigu toniko sudėtyje yra rūgščių – AHA ar BHA grupės ar vitamino C, tuomet juos rekomenduojama naudoti ant švarios t.y. prausikliu nupraustos ir būtinai nusausintos odos, geriausia vakaro rutinoje. Drėkinamuosius tonikus, kuriuose nėra anksčiau minėtų rūgščių, rekomenduojama aplikuoti ant drėgnos prausikliu nuvalytos odos. Juos galima naudoti tiek ryte, tiek vakare. Taip pat gali kilti klausimas, kokiu būdų tonikus geriau aplikuoti – vatos diskeliu ar pirštų galiukais? Atsakymas paprastas – jeigu tonikai yra labai skysti, juos patogiau aplikuoti vatos diskeliu, o jeigu jie yra tirštesnės tekstūros – tuomet rekomenduojama aplikuoti pirštų galiukais. Vatos diskelių siūloma vengti ir dėl bereikalingos žalos gamtai, ir dėl to, kad, pavyzdžiui, jautriai odai dėl trinties gali sukelti sudirgimą, paraudimą ar kitokius nemalonius pojūčius. Verta atkreipti dėmesį, kad korėjiečiai savo odos priežiūros asortimente turi ypatingus diskelius, kurie yra išmirkyti toniku. Šie vatos diskeliai yra labai malonios medžiagos, dažniausiai dviejų pusių – lygaus ir šiek tiek grublėto paviršiaus, todėl puikiai tonizuoja ir papildomai nuvalo likusius odos nešvarumus. Tai ypač patogus būdas tonizuoti savo odą. Juos galite pirkti internetu. Dar yra purškiami tonikai, juos taip pat labai patogu naudoti, užtenka tik laikantis nurodyto atstumo purkšti ant savo odos ir pirštų galiukais įmasažuoti. O jeigu norite vakare palepinti savo odą kauke – tą galite padaryti panaudodami specialius kosmetinius labai plonus medvilnės lapelius, kuriuos tiesiog suvilgę toniku galite palikti 15–20 min. Tai yra puikus būdas palepinti savo odą, o ir kaina yra kur kas geresnė nei naudojant vienkartines veido kaukes. Geriausius korėjietiškus tonikus rasite mūsų parduotuvėje, ten taip pat galėsite paskaityti pirkėjų atsiliepimus, kurie galbūt padės išsirinkti tinkamą priemonę sau!