Kaip išsirinkti tinkamą prausiklį savo odai?

Veido prausiklį reikėtų rinktis atsakingai, juk tai priemonė, kurią dažniausiai naudojame net du kartus dienoje – ryte ir vakare. Šiuo metu odos priežiūros pasirinkimas internetinėse parduotuvėse itin platus, todėl renkantis šią priemonę turėtume kelti sau klausimą – „koks prausiklis tiks mano odos tipui?“

Žinodami šį kriterijų ir savo odos tipą, nesunkiai galėsite atrasti tobulą valymo priemonę savo odai. Išskiriami šie 4 pagrindiniai odos tipai – normali, sausa, mišri ir riebi veido oda.

Normaliai odai tinka beveik visi prausikliai, todėl juos galite rinktis pagal sezoniškumą – šiltuoju metų laiku tinkamiausi geliniai, putų pavidalo prausikliai. O štai atvėsus orams, odai reikia daugiau drėgmės ir maitinimo, todėl vertėtų gelinius prausiklius iškeisti į švelnesnes valymo priemones.

Sausai odai reikėtų rinktis ypač švelnius prausiklius, tai gali būti kreminės arba aliejinės tekstūros odos valikliai. Taip pat galima rinktis švelnias prausimosi putas, tik svarbu, kad jose nebūtų aršių ingredientų.

Mišriai odai sunkiausia atrinkti tinkamasm odos valymo priemones, kadangi labai svarbu, kad priemonė pašalintų sebumo perteklių nuo riebių veido zonos dalių ir kartu neišsausintų likusių odos plotelių. Šiam odos tipui tinkamiausi – putų ir gelio pavidalo prausikliai.

Riebi oda dažnai kamuojama spuogų, todėl renkantis priemones svarbu atkreipti dėmesį ne tik į prausiklio konsistenciją, tačiau ir į sudėtyje esančias aktyviąsias medžiagas (riebiai odai puikiai tiks prausiklis su salicilo rūgštimi). Šiam odos tipui tinka geliniai ir putų pavidalo prausikliai.